Fa un parell d’anys vaig escriure un apunt comentant la combinació de tecles Ctrl + Alt + Retrocés (la qual serveix per a reiniciar l’entorn gràfic) i explicant com desactivar aquesta per evitar el risc de prémer-la de forma accidental i perdre tot el que estigui obert.

Doncs bé, amb l’última versió de l’Ubuntu, la 9.04 Jaunty Jackalope, això ja no cal ja que s’ha decidit desactivar aquesta combinació per defecte. Com a alternativa proposen l’opció més forta (ja que no treballa a nivell del servidor X sinó del nucli) Alt + Pet Sis + K (la qual, per cert, aquí no em funciona). També resulta que a hores d’ara he canviat d’opinió respecte a aquesta combinació de tecles i personalment prefereixo tenir-la activada; com que m’he trobat amb més gent que també la vol recuperar, explico aquí com fer-ho:

Primer de tot, instal·lem el paquet dontzap (sudo aptitude install dontzap). Un cop fer això, executem: sudo dontzap --disable. Finalment, teniu temps per preguntar-vos com és què és tant fàcil ;).

Per cert, per fi després d’anys d’utilitzar el WordPress amb el tema predeterminat (i abans que introduïsin les actualitzacions amb un sol clic, també perpètuament desactualitzat) m’he decidit a canviar-lo; ja direu que us sembla l’aspecte nou :).