Publicada la versió d’escriptori de l’Ubuntu 8.04 LTS

Integra les últimes aplicacions estables amb manteniment estès.

L’Ubuntu 8.04 proporciona una plataforma estable per a venedors, desenvolupadors i usuaris de programari i maquinari. Amb tres anys de manteniment per a la versió d’escriptori, la 8.04 LTS és una gran opció per a desplegaments massius. Un ecosistema substancial, i creixent, de programari lliure i comercial preparat per a l’Ubuntu proporciona un ampli ventall de possibilitats als usuaris. Aquesta és la vuitena versió de l’Ubuntu per a escriptoris i la ruta marcada en portar –en una precisa programació semestral– un sistema operatiu comercial, gratuït, estable i completament mantingut segueix essent única.

Les últimes i millors aplicacions

L’Ubuntu 8.04 LTS eleva el nivell en l’experiència de l’escriptori GNU/Linux. Inclou l’última i més estable versió dels productes principals i, amb aquest esperit, és la primera distribució en portar el Firefox 3 a milions d’usuaris. La combinació de GNU/Linux i Firefox fa de l’Ubuntu 8.04 LTS un gran escriptori web, amb una àgil navegació i una molt reduïda exposició als virus, la suplantació de llocs web i als programes espia. «A Mozilla estem molt complaguts que milions d’usuaris tinguin la seva primera oportunitat de provar el Firefox 3 amb l’Ubuntu», digué John Lilly, CEO de Mozilla. «L’Ubuntu i el Firefox demostren com les tecnologies de programari lliure no només poden equiparar-se a les alternatives de programari de propietat, sinó que, de fet, les superen».

Experiència fotogràfica millorada: la versió millorada del gestor de fotografies predeterminat, F-Spot, juntament amb una millorada detecció de càmeres i mòbils fa possible publicar, classificar, gestionar, visualitzar, esborrar, imprimir i compartir fotografies amb els amics i la família de forma més fàcil que mai.

Compartició i descàrrega de música: els usuaris poden connectar una PSP, compartir les llistes de reproducció amb amics, comprar a la botiga de música en línia Magnatune, emetre ràdio en temps real, i connectar més dispositius que mai (amb UpnP).

Millor reproducció de vídeo: el nou reproductor de pel·lícules predeterminat permet navegar pel YouTube i altres recursos de vídeo que es troben a l’Internet i compartir vídeos amb altra gent. S’integra amb MythTV, el TVR lliure, i et permet veure els teus programes preferits directament a l’escriptori. Brasero et permet gravar fàcilment tot el contingut a CD o DVD.

Millores de productivitat: la integració del rellotge i el calendari permet gestionar el temps al voltant del planeta amb un sol clic per establir, assistir i rebre alertes relacionades amb les vostres cites.

Escriptori actual: l’Ubuntu 8.04 LTS combina les últimes aplicacions del GNOME amb efectes visuals d’escriptori, donant als usuaris una experiència més agradable, intuïtiva i visualment atractiva.

Abast dels serveis

Manteniment estès: l’Ubuntu 8.04 LTS per a l’escriptori tindrà actualitzacions de seguretat i manteniment durant tres anys, de manera que tant els usuaris corporatius com els particulars tenen un cicle més llarg fins a la propera actualització. Aquells que volen les últimes, i millors, aplicacions podran actualitzar a l’Ubuntu 8.10, previst per a l’octubre del 2008, i aquells que prefereixin cicles de desplegament més llargs poden continuar amb l’Ubuntu 8.04 durant tres anys fins a passar cap a la següent versió LTS.

Més aplicacions: més de 30 venedors independents de programari tenen planificat distribuir i mantenir les seves aplicacions a la plataforma d’escriptori 8.04 LTS, incloent Adobe, Google, Real Networks, Nero, Skype, Corel, Parallels i Fluendo.

Millor accessibilitat: el suport gestual permet als usuaris navegar per l’Ubuntu d’una manera més natural. També hi ha disponible un major suport per a les ordres de veu, l’accessibilitat de teclat, les tecles lentes, l’ampliació de l’escriptori i més.

Preu i disponibilitat

L’Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition és gratuït i el teniu disponible per a ser descarregat a http://www.ubuntu.com/download.

Copyleft 2008 – Text original de Canonical Ltd., traducció de Siegfried Gevatter i Josep Sànchez.