Com he promès a l’últim article, aquí teniu la explicació per l’ús d’un terme que vaig emprar. Bàsicament és l’adaptació i traducció de l’anglès d’un conegut acudit i segurament molts ja l’haureu llegit abans, però, per a aquells que no el conegueu, aquí el teniu ;).

A veure, anem a analitzar el que fa un virus:

– Tots els virus és repliquen molt ràpidament. Segur que també deu haver-ne que no fan això, però en teoria és el seu objectiu més important així que aquells que no ho facin els considerarem “intents de virus” :-P. Bé, tornant al tema… Estava dient que els virus es repliquen ràpidament i, endevineu què? Windows també fa això! (Bé, aquest punt és més aviat per les versions “antigues”. Al Vista sembla que no li vagi tan bé xDD).

– Els virus gasten els estimats recursos del nostre sistema, fent així que la màquina vagi considerablement més lenta. I tant, el Windows també fa això!

– Molts virus venen sovint, sense el coneixement de l’usuari, juntament amb apreciats programes i sistemes. Òndia, doncs també ho fa això, Windows!

– Més d’un virus (per no dir tots) farà sospitar ocasionalment a l’usuari de que el seu sistema és massa lent (veure el punt 2) i aquest comprarà maquinari nou. Ah si? I no és això també una característica del Windows?

Fins ara tot sembla senyalar que aquesta coneguda desgràcia que ve preinstal·lada en molts ordinadors és un virus… Ep! Tot i això hi ha diferències importants: El virus tenen bon suport per part dels seus autors; funcionen en la majoria de plataformes; la seva programació és òptima, amb codi ràpid, compacte i eficient; i acostumen a ser més sofisticats a mesura que se’n van noves versions.

Així, el Windows, de cap de les formes, pot ser un virus. Però… Què és doncs? Està clar: El Windows és un bug!