tremulous1.jpgTrenco el silenci mortal que regnava aquí per parlar-vos d’un gran shooter en primera persona que he trobat fa cosa d’una setmana. Es tracta d’un joc en línia amb dos equips, un d’humans i un altre d’aliens (uns «bitxus raros»), que lògicament han d’acabar amb l’equip contrari.

El que caracteritza aquest joc, a part de que és programari lliure, és que a més de consistir en disparar a tot el que es mou també compta amb elements de joc d’estratègia en temps real, o traduït: també hi ha construccions. Així, els humans tenen els “telenodes”, què són el punts de “spawn” (el lloc on ressusciten els personatges que han mort), i els aliens tenen els “eggs” que venen a ser el mateix; també hi ha defenses automàtiques, punts de regeneració (per als humans, els aliens es curen sols), construccions que possibiliten l’evolució (per als aliens) o la compra de noves armes (cadascuna és bona per a una cosa en concret) i objectes (armadura, “jetpack” per volar, etc.) per als humans, etc. He dit que els aliens poden evolucionar i els humans poden comprar; això ho fan gracies als punts d’evolució / crèdits que aconsegueixen al matar enemics. Els objectes disponibles també augmenten segons el nivell en que està l’equip (n’hi ha 3, i aquest puja a mesura que es mata enemics).

tremulous2.jpg Podeu trobar el joc als repositoris de l’Ubuntu i Debian sota el seu nom, Tremulous, (aneu a «Sistema -> Administració -> Gestor de paquets Synaptic» per a insta?lar-lo) o baixar-ne la versió per a Mac o «aquell altre sistema» a la seva web: tremulous.net.

Ah, també comentar que el mapa que més m’agrada és el “ATCS”, els altres són molt grans i sempre m’hi acabo perdent (a part de que sembla que els aliens hi tenen avantatja) :P. Vinga, a veure si ens trobem jugant-hi!