Últimament no havia escrit gaire, perquè m’havia trencat el braç, però ara des de fa poc ja puc començar a tornar a moure’l i, com no, ja torno a estar ben actiu amb els vells i nous projectes, sobre els que escriuré alguna cosa en un dels meus pròxim posts.

Per començar, parle’m del meu bloc. Com ja haureu notat sí esteu aquí, per fi he fet el pas i he deixat d’utilitzar Blocat per passar a utilitzar el popular WordPress, que m’ha sorprès positivament.

Sobre l’instal·lació no en puc parlar, ja que he optat per la manera fàcil, un clic al Fantastico; però el WordPress realment presenta una interfície d’administració molt convincent: és senzilla i atractiva, però també bastant completa.

Una altre detall que m’ha agradat és la manera com funcionen les extensions. Tot i que no té una de les grans característiques del Simple Machines Forums, on des del panell d’administració pots veure les extensions i dir-li amb un clic que automàticament descarregui dels servidors oficials i instal·li la que vols (una mica com el Synaptic :P), al WordPress les extensions són arxius separats, i no es barregen dins del codi del sistema en sí com passa en un gran nombre d’altres sistemes. Això no només elimina el perill de sobreescriure-les, sinó que a més permet que es puguin activar i desactivar, i en fa molt més fàcil i menys perillosa la instal·lació (simplement s’ha de penjar un arxiu o una carpeta al directori de plugins i llavors activar-lo des de la interfície d’administració). Així doncs, el punt és per al WordPress.

Bé, per acabar, no sé si algú a part d’en Mitsurugi té una OpenID, però com veureu he habilitat un plugin per tal de que es puguin escriure comentaris utilitzant-la.