Més val prevenir… (Còpies de seguretat a Ubuntu)

 

Segur que tots sabeu ho útil què és fer còpies de seguretat; és més, si s’utilitza el sistema operatiu Finestres (si, aquell del Bill…) són pràcticament imprescindible.

Però, aquest post no el dedicaré al “bug” ja citat (en un dels pròxims article entendreu perquè l’anomeno així) sinó que l’escric per parlar-vos d’un útil programa de codi obert que serveix per fer còpies de seguretat (qui ho hauria dit, amb aquest títol, eh? :P). L’aplicació en qüestió, creada al Google Summer of Code 2005 i composta per un dimoni i una interfície gràfica per a Gnome, s’anomena “Simple Backup Manager”, i està disponible sota el nom de “sbackup” als repositoris oficials de l’Ubuntu.

Captura de pantalla de la finestra

Un cop instal·lat apareixeran dues noves entrades al menú Administració (Sistema): “Simple Backup Config” i “Simple Backup Restore”. Com el seu nom indica, aquesta última serveix per restaurar còpies de seguretat. Com podeu veure a la captura de pantalla, es pot triar la còpia que es desitja i restaurar tant carpetes com fitxer individuals.

 

La primera opció, en canvi, ens permet configurar el programa. Això inclou, les carpetes que s’han de copiar / excloure i a on (en local o via FTP / SSH), cada quant s’ha de fer una còpia de seguretat, i quines s’han d’esborrar (aquí simplement es pot triar d’esborrar les més velles d'”X” dies o utilitzar un algoritme progressiu). També tenim l’opció de començar un backup immediatament.

En fi, un programa que tot bon ubuntaire hauria de tenir. I, per cert, ara m’he adonat que no està en català, així que no us estranyi si un dels propers posts és per anunciar que l’he traduït :P (Actualització: Encara no permet ser traduit, però tranquils, ja arribarà, i mentrestant, tampoc hi ha tant de text com per no entendre’l).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Skip to toolbar